Blog

Czekoladowe ciasto z gruszką
Grudzień to dla mnie miesiąc kuchennych eksperymentów. Dawno nie piekłam żadnego ciasta a leżąca na stole gruszka lekko się do mnie uśmiechała, jakby chciała powiedzieć “użyj mnie do czegoś smacznego”.

Makaron z indykiem w sosie dyniowym
Czemu warto jeść dynię? Powodów jest mnóstwo a wszystkie tylko utwierdzają w przekonaniu, że warto. Przede wszystkim jest bogactwem witamin i mikroelementów, które szczególnie teraz, na jesieni są nam potrzebne.

Naleśniki ze skyrem, owocami i polewą czekoladową
Jak poradzić sobie z ochotą na słodycze? Ja bardzo lubię ten sposób żeby jeść jeden słodki posiłek w ciągu dnia. To sprawia, że nie mam ochoty podjadać ani nie rzucam

Warzywne placki z “serkiem” z tofu
Jak “przemycić” więcej warzyw do swojej diety? Sposobów znam kilka a wszystkie z nich pyszne! Moim najbardziej ulubionym są placki warzywne. Możesz użyć takich warzyw, na które teraz jest sezon.

Dyniowa owsianka
Kolejnym super sposobem na wykorzystanie dyni będzie owsianka. Przyznaj czy tak, jak ja lubisz jeść ją na śniadanie? Dodawanie warzywa do dania na słodko to fajny sposób na przemycenie go.

Domowe fish and chips
Fish and chips to danie kojarzone przede wszystkim z Wielką Brytanią. Smażone na głębokim tłuszczu, skrapiane octem, często z dodatkiem ciężkich kalorycznych sosów. Nie ma co nic wspólnego z zalecaną