24 listopada 2019

Zupa z soczewicy

Koniec Listopada, jesień została powoli zmuszona do odejścia i zrobienia miejsca zimie. Dni są krótkie i pochmurne a noce długie i zimne. Źle znoszę zimę, nie […]
17 listopada 2019

Kiedy przyjdzie ochota na kotleta to w ruch idzie fasola!

Czasem przyjdzie ochota na „kotleta”. Mnie średnio napada 2 razy w miesiącu i nie ma wtedy dyskusji. Musi być tu i najlepiej teraz. Staram się do […]
10 listopada 2019

Sałatka z pieczoną dynią i serem pleśniowym

Drugi tydzień z rzędu dynia króluje w moim jadłospisie. No, ale co mogę poradzić skoro tak dobrze smakuje i komponuje się ze wszystkim idealnie? Naszła mnie […]
2 listopada 2019

Dyniowe curry – idealne na chłodniejsze dni

Jesień długo się do nas wybierała. Na początku niewinnie przyniosła kilka deszczowych dni by potem kolorowe liście skąpać w blasku słońca. Dni były ciepłe co zachęcało […]
18 października 2019

Światowy dzień żywności | pulpety z tofu

W ostatnią środę obchodziliśmy światowy dzień żywności. Przy tej okazji warto zwrócić uwagę na problemy, z którymi boryka się nasze społeczeństwo w tym zakresie. W tym […]
11 października 2019

Foodwaste i pesto z liści rzodkiewki

Skoro zahaczyłam już o temat Food-Waste to warto pociągnąć go dalej. Problem marnowania żywności nie dotyczy tylko Polski, ale również całego świata. Pomimo tego, że w […]
1 października 2019

Dzień dobry, cześć! + bonus – światowy dzień wegetarianizmu!

Cześć! Wszyscy teraz mówią o wyjściu ze strefy komfortu, robieniu czegoś nowego, nowym hobby itd. Nie zamierzam zostać w tyle i stanowczo wychodzę z tej „strefy”. […]
7 marca 2018

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!
Call Now Button