Za każdym razem, kiedy spróbuję jakiejś nowej potrawy z kuchni azjatyckiej utwierdzam się w przekonaniu, że to moja ulubiona.
Jaka kuchnia świata jest Twoją ulubioną? Koniecznie napisz w komentarzu.
około 500 kcal: 21B, 22T, 60,5T
Składniki:
Sos do pad thai:
Do podania:
Wykonanie:
Makaron ugotuj wg. przepisu na opakowaniu. Przygotuj sos – wymieszaj wszystkie składniki. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w pióra a papryczkę w cienkie plasterki. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę, papryczkę i marchew. Dodaj tofu, smaż aż będzie złote. Dodaj makaron oraz sos. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przełóż na talerz i udekoruj posiekaną dymką, orzechami oraz kolendrą. Podawaj z limonką.