27 listopada 2020

Czekoladowe ciasto z gruszką

Grudzień to dla mnie miesiąc kuchennych eksperymentów. Dawno nie piekłam żadnego ciasta a leżąca na stole gruszka lekko się do mnie uśmiechała, jakby chciała powiedzieć “użyj […]
21 listopada 2020

Makaron z indykiem w sosie dyniowym

Czemu warto jeść dynię? Powodów jest mnóstwo a wszystkie tylko utwierdzają w przekonaniu, że warto. Przede wszystkim jest bogactwem witamin i mikroelementów, które szczególnie teraz, na […]
18 listopada 2020

Naleśniki ze skyrem, owocami i polewą czekoladową

Jak poradzić sobie z ochotą na słodycze? Ja bardzo lubię ten sposób żeby jeść jeden słodki posiłek w ciągu dnia. To sprawia, że nie mam ochoty […]
6 listopada 2020

Warzywne placki z “serkiem” z tofu

Jak “przemycić” więcej warzyw do swojej diety? Sposobów znam kilka a wszystkie z nich pyszne! Moim najbardziej ulubionym są placki warzywne. Możesz użyć takich warzyw, na […]
27 października 2020

Dyniowa owsianka

Kolejnym super sposobem na wykorzystanie dyni będzie owsianka. Przyznaj czy tak, jak ja lubisz jeść ją na śniadanie? Dodawanie warzywa do dania na słodko to fajny […]
20 października 2020

Domowe fish and chips

Fish and chips to danie kojarzone przede wszystkim z Wielką Brytanią. Smażone na głębokim tłuszczu, skrapiane octem, często z dodatkiem ciężkich kalorycznych sosów. Nie ma co […]
13 października 2020

Dyniowe Pancake’s

Jesień rozkręciła się na dobre. Zimno i pada i zimno i pada, cytując klasyka. 😆 Sezon na dynię też w pełni. Internet jest pełen tego warzywa a […]
10 października 2020

Makaron po chińsku

Jaką kuchnię lubisz najbardziej? Napisz w komentarzu  Kocham kuchnię azjatycką. Uwielbiam próbować nowe smaki i wykorzystywać je w swojej kuchni. Zostawiam Ci więc przepis na prosty […]
6 października 2020

Domowy falafel

 Pierwszym daniem roślinnym, które zjadłam w swoim życiu był falafel. Zakochałam się od pierwszego gryza i tak zostało mi do tej pory. Gdyby ktoś dał mi […]
Call Now Button