Blog
Potrawka z tofu
Wiele osób myśli, że kuchnia wegańska jest bez smaku, mdła i niesmaczna. Z drugiej strony czy nieprzyprawione mięso byłoby dobre i wyraziste? Nie. Niezależnie czy wybieramy kuchnię roślinną czy tradycyjną
Zasada 80/20 – o co w tym chodzi?
Przeglądając instagram czy facebooka często pewnie spotkałeś się z hasłem „zasada 80/20”. Kilka razy pewnie zastanawiałeś się o co chodzi. Wyobrażasz sobie, że jesteś na diecie, zdarza się, że zjesz
Słodkie twarogowe serniczki bez dodatku cukru i słodzików
Lubisz śniadania na słodko? Ja uwielbiam – cały dzień od razu wydaje się lepszy, świat nabiera kolorów a później nie mam już ochoty na słodycze. Kiedyś bałam się słodkich śniadań,
Brownie z batata
Od jakiegoś czasu chodziło za mną mocno czekoladowe brownie. Najlepiej takie ciężkie, mokre w środku. Różne kawiarnie odwiedziłam, jadłam lepsze i gorsze, ale nic do końca nie zaspokoiło mojej zachcianki.
Sałatka wiosenna z ziemniakami i sadzonymi jajkami
Powoli zaczyna się ten moment w roku – miesiące obfitości, różnorodności i dostępności świeżych warzyw. Pojawiają się już młode ziemniaki, chociaż jeszcze nie nasze Polskie to jednak trudno im się
Orkiszowy flatbread/ tortilla
Byłam w wielkim szoku, kiedy przeczytałam skład opakowania z tortillami w sklepie – mąka pszenna, cukier, tłuszcz, gluten, glukoza. Szybko odłożyłam opakowanie. Nie jest to produkt dla osoby na diecie